Мінсоцполітики затвердило правила охорони праці при виробництві пива та безалкогольних напоїв

12 червня 2017 93
Правила обов’язкові для виконання роботодавцями та працівниками при виробництві солоду, пива (в т. ч. при експлуатації мініпивоварень з виробництва пива, призначених для барів, ресторанів, кафе і невеликих виробництв), безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод.

Наказом Мінсоцполітики від 18.04.2017 № 635 затверджено Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв, які встановлюють вимоги до безпечного виконання робіт у технологічних процесах виробництва солоду, пива, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод (далі — Правила 635).

Правила 635 зобов’язують роботодавця:

  • одержати дозвіл на виконання робіт з підвищеною небезпекою та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та подати необхідні декларації відповідності його матеріально-технічної бази та робіт відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» від 06.09.2005 № 2806-IV;
  • забезпечити працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту.

Курити тютюнові вироби та приймати їжу у виробничих приміщеннях й на території суб’єкта господарювання дозволено у спеціально відведених для цього місцях. Спеціально визначені та обладнані для куріння місця повинні бути позначені знаком або написом, мати урну або попільницю з негорючих матеріалів.

Окрім того, Правилами № 635 встановлено вимоги безпеки під час обслуговування, експлуатації виробничого обладнання та організації робочих місць, порядок нанесення захисних покрить на внутрішні поверхні технологічних посудин, утримання, експлуатація та обслуговування електроустановок та електричних мереж, а також вимоги безпеки під час проведення технологічних процесів, а саме, виробництва:

  • солоду;
  • пива;
  • безалкогольних напоїв, мінеральних та питних вод;
  • квасу.

Окремими розділами унормовано безпечний розлив напоїв, а також їх транспортування та зберігання.

Також затверджено зразки:

  • Журналу реєстрації нарядів-допусків на проведення робіт з підвищеною небезпекою;
  • обліку Переліку робіт, що виконуються на підприємстві за нарядами-допусками;
  • Наряду-допуску на виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Ольга Догадіна,
провідний експерт
MCFR Кадри



Підписка на новини

Підпишіться на розсилку, аби не пропустити жодної важливої та цікавої новини. Це БЕЗПЛАТНО. Ми триматимемо вас у курсі всіх кадрових подій!

Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте знання та здобудьте нові

Взяти участь

Інтернет-магазин

Самое выгодное предложение

Скористайтеся найвигіднішими пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Живе спілкування з редакцією


Розсилка





© Кадровик-01, 2017. Усі права захищено
Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів сайту, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції сайту

Свідоцтво про державну реєстрацію
КВ 18746-7546 ПР від 02.03.2012


  • Ми в соцмережах
Позбудьтеся цього надокучливо вікна раз і назавжди!

Файл доступний лише для зареєстрованих користувачів!

Витратіть на РЕЄСТРАЦІЮ лише 57 секунд і СКАЧУЙТЕ шпаргалки кадровика, форми, зразки та бланки кадрових документів.



У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
І отримати доступ на сайт
Знадобиться лише хвилина!
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль