-

Затвердили вимоги до підприємств молодіжної сфери та сфери національно-патріотичного виховання на час карантину

23 червня 2020
3084
Середній бал: 5 із 5

Керівники закладів повинні забезпечити працівників п’ятиденним запасом ЗІЗ та дезінфікуючих засобів і контролювати їх використання.

Затвердили вимоги до підприємств молодіжної сфери та сфери національно-патріотичного виховання на час карантину

Як повернути працівників на робочі місця ➤ Зразки документів

Головний державний санітарний лікар України постановою від 20.06.2020 № 37 затвердив Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у деяких підприємствах, установах і організаціях молодіжної сфери та сфери національно-патріотичного виховання на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (далі — Рекомендації).

Рекомендації забороняють надання послуг із розміщення, функціонування в якості дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та визначають, як можуть працювати заклади молодіжної сфери та сфери національно-патріотичного виховання, у т. ч. молодіжні центри.

Перед початком зміни (робочого дня) обов’язково проводять температурний скринінг усім працівникам закладів. Працівників, в яких при проведенні температурного скринінгу виявили температуру тіла понад 37,2°C або ознаки респіраторних захворювань, не допускають до виконання обов’язків.

На період карантину заборонено:

  • використовувати багаторазові (тканинні) рушники (окрім персональних рушників відвідувачів);
  • розміщувати в доступі відвідувачів інформаційні брошури, журнали, буклети та інші поліграфічні матеріали;
  • використовувати настільні ігри, книги, спільна канцелярська продукція;
  • функціонування кампусів для розміщення учасників заходів (за наявності);
  • використовувати під час проведення заходів методи, що передбачають безпосередній фізичний контакт учасників.

Керівництво закладу забезпечує:

  • працівників п’ятиденним запасом ЗІЗ та дезінфікуючих засобів і організовує контроль за їх використанням;
  • навчання серед працівників та відвідувачів правилам використання ЗІЗ, їх утилізації та контролює дотримання цих правил;
  • постійну наявність рідкого мила та паперових рушників у санвузлах;
  • інформування про встановлені обмеження та умови відвідування закладу при вході до приміщення, через офіційні сторінки в мережі Інтернет;
  • дезінфекцію поверхонь не рідше ніж кожні 2 (дві) години та відразу після завершення проведення заходу;
  • вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів не рідше ніж кожні 2 (дві) години та після закінчення робочого дня:
  • провітрювання/кондиціонування приміщень протягом не менше 15 хвилин перед початком заходу та кожні 2 (дві) години протягом дня;
  • централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з одноразовими кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
  • тимчасове відсторонення від роботи осіб із групи ризику, визначених відповідно до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722.

Працівники повинні:

  • ознайомитись з правилами використання ЗІЗ, їх утилізації та контролювати дотримання цих правил відвідувачами;
  • регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 2 (дві) години та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, приймання відвідувачів тощо;
  • утримуватися від контактів із особами, що мають симптоми респіраторних захворювань — кашель, лихоманка, ломота в тілі, підвищена температура тощо;
  • дотримуватися респіраторної гігієни та етикету кашлю;
  • самоізолюватися

    в разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Догадіна Ольга

провідний експерт MCFR: Кадри

logo